Til minne om Audun Eduardo Myklebust

Parranda Janubio spiller med Audun Eduardo til h. på kontrabass.
Audun Eduardo dirigerer det nordiske koret Alegria julaften 2011 utenfor kirken i Puerto del Carmen.

Audun Eduardo Myklebust er død ...

Mandag kom det triste budskapet at Lanzarote-veteranen Audun Eduardo Myklebust  fra Ørsta var død.

Audun hadde slitt med dårlig helse i flere år, og var innlagt på det offentlige sykehuset i hovedstaden Arrecife da han døde mandag morgen.

Audun kom til Lanzarote for over 20 år siden, og bygde seg etterhvert sitt eget hus i Las Breñas, “bygda mi” som Audun kalte stedet mellom Puerto del Carmen og Playa Blanca. Ved sin side hadde han kona Gøril, som han hadde giftet seg med i 1988.

Audun var utdannet prest fra Det teologiske menighetsfakultetet i Oslo, og var blant annet sjømannsprest i Antwerpen og Hong Kong. Senere ble han daglig leder og gateprest i Kirkens Bymisjon i Tromsø, før han og Gøril flyttet til Spania.

På Lanzarote lærte han seg raskt spansk, og var til stor hjelp for andre nordmenn når det gjaldt å forstå det spanske byråkratiet. Ikke minst var Audun og Gøril viktige personer da den nye sjømannskirken på Lanzarote ble planlagt og innredet i 2006. Audun hadde ei stund også en mindre stilling som seniorprest ved sjømannskirken på Lanzarote.

Audun deltok ivrig i det lokale musikklivet på Lanzarote, og var i mange år med og spilte kontrabass i den lokale folkemusikkgruppa Parranda Janubio i Yaiza.

 

Allerede i 1996 var Audun med og stiftet det nordiske koret Alegria på Lanzarote, og Audun ledet koret med fast hånd fram til helsa ikke lenger var på hans side for noen år siden.

Audun Eduardo ble 69 år gammel, og etterlater seg kona Gøril, barn og barnebarn.

 

Gøril forteller at Audun begraves fra den katolske kirken i Yaiza førstkommende fredag kl. 09:00. Audun stedes til hvile på kirkegården i Yaiza.
Sjømannsprest Knut Kaldestad og den lokale presten Sixto  Álvarez forretter.

Søndag 30.april kl. 18:00 vil det bli en samling på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Der vil det være en minnemarkering for Audun i en gudstjenestelig ramme. Sjømannsprest Knut Kaldestad vil lede markeringen. Velkommen.

Vi lyser fred over Auduns minne.

 

Tekst: Ola Kjeldstad i Lanzarote.gratis

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.10 | 11:14

Det er så hyggelig å kunne følge litt med på hva som hender på øya jeg er så glad i. Selv om jeg begynner å bli litt gammel- er ikke håpet om et nytt besøk helt

...
01.10 | 08:17

Kjekt å kunne komme i gang og på nytt møtes.

...
03.02 | 16:57

Tusen takk Liv Jensine for info og oppgradering! 👍🏻🤗
Ja vi ber og håper på snarlig vaksinering og «normale tider» igjen! 🙋🏻‍♀️😁

...
10.12 | 22:36

Takk for oppdateringer fra fine Lanzarote. Vi gleder oss til vi kan komme tilbake. Kanskje allerede i vår? Lov å håpe🎅🏾 Kontingent sendes!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE