Et sted å kaste seg i vindens armer

Sol, sjømat, strand og surfing

Ikke langt fra den gamle hovedstaden Teguise, ved foten av Famara massivet - der bl.a. øyas høyeste topp Peñas del Chache som måler 671 m.o.h. inngår, ligger Caleta de Famara eller bare Famara.

Famara er en gammel fiskerlandsby med havn, flankert av en kilometerlang strand. Et sted som lenge har vært berømt blant matelskere på grunn av den utsøkte sjømaten man kan nyte i den fredelige viken i den gamle fiskerlandsbyen.

Men også César Manrique husket Famara med glede:

"Min største lykke er å huske en lykkelig barndom, fem måneders sommerferie i fiskerlandsbyen og på stranden med sine kilometer med ren og fin sand innrammet av klipper flere hundre meter høye, en blå himmel med enkle skyer som reflekterte ned på stranden som i et speil. Bildet har blitt inngravert i min sjel som ekstraordinære skjønnhet og som jeg aldri vil glemme i hele mitt liv. "

Veien til Famara går enten via veien til/fra Teguise eller de to landsbyene Tao og Soo gjennom det golde sandete landskapet kjent som El Jable. I El Jable området kan en faktisk finne friske trøfler om våren - hvis du da vet hvor du skal lete! Hvis du vender blikket mot himmelen kan du kanskje skimte en gruppe paraglidere glidende omkring. De bruker å starte fra dette området, når forholdene ligger til rette. Store flokker med geiter kan også ofte sees beitende i områdene. Kanskje du lukter dem før du ser dem?

Famara er delt inn i to områder, med stranden som et vakkert midtpunkt. Fiskerlandsbyen og bungalow bosettelsen med sin flotte utsikt over området. Når en ser bungalowskomplekset langveisfra kan en nesten tro at det er en megastor camping og husvognpark. Men bungalowene er populære. Både som feriehus og bolig og har økt bra i verdi i løpet av de siste årene.

I dag er fiskerlandsbyen mer berømt blant de som driver med surfing, kiting, paragliding samt soltilbedere og turgåere, takket være de gode forholdene fjellene og den romslige og fantastiske stranden gir.

Famara massivet med sine loddrette bergvegger er et glimrende sted å kaste seg i vindens armer og sveve elegant og ganske risikofritt før man går inn for en myk landing på en flott strand med vakker utsikt mot øya La Graciosa.

Fisker eller kanskje en skal si «Surfer» landsbyen har en herlig avslappet atmosfære og på en måte litt tilsynelatende uberørt av det 21. århundre. Ingen store hotell, shoppingsenter og det man er vant til på en turistdestinasjon. Bare en håndfull surfeskoler, tapasbarer, restauranter, barer og små butikker - nøyaktig hvorfor så mange liker Famara området!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.10 | 11:14

Det er så hyggelig å kunne følge litt med på hva som hender på øya jeg er så glad i. Selv om jeg begynner å bli litt gammel- er ikke håpet om et nytt besøk helt

...
01.10 | 08:17

Kjekt å kunne komme i gang og på nytt møtes.

...
03.02 | 16:57

Tusen takk Liv Jensine for info og oppgradering! 👍🏻🤗
Ja vi ber og håper på snarlig vaksinering og «normale tider» igjen! 🙋🏻‍♀️😁

...
10.12 | 22:36

Takk for oppdateringer fra fine Lanzarote. Vi gleder oss til vi kan komme tilbake. Kanskje allerede i vår? Lov å håpe🎅🏾 Kontingent sendes!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE