Et sjarmerende landskap av aske

Økologisk og tradisjonell kunnskap

Førsteinntrykket man kan få av La Geria området, er et utbombet slagmarkområde etter en krigs galskap. Men i realiteten er stedet både vakkert, utrolig og sjarmerende.

Det man kommer til, ser og opplever er rett å slett kjærligheten, oppfinnsomheten og det harde og tålmodige arbeidet til Lanzarotes bønder.

La Geria ligger midt i et vulkansk område, i et landskap av aske og størknet lava. Gjennom tidene og spesielt i tidsrommet 1730-1736 har stedet blitt rasert av den glødende magmaens og dens voldsomme kraft.

Men innbyggerne har alltid kommet seg på beina igjen takket være hardt arbeid, dyp kjennskap til sitt hjemsted og prøvelse. Og folk som elsker sitt hjemland, sørger alltid for å ta vare på det.

I de store gropene, bak steinmurer som gir ly for atlanterhavsvindene, vokser vinranker som gir oppsiktsvekkende mye god vin. Vin som selveste Shakespare nevner i rosende ordelag.

Det finnes som sagt ikke grunnvann på Lanzarote og det faller lite regn, men murene omkring fanger opp fuktigheten fra vinden fra havet og lagrer den i det tynne laget av sand og aske som bøndene legger i bunnen.

La Geria området er verdt et besøk. Det hele er et mesterverk av økologisk ingeniørkunst og tradisjonell kunnskap. Og flere av vinprodusentene har vunnet både nasjonale og internasjonale priser. Kanskje finner du din nye favoritt, blandt Lanzarotes mangfold av gode viner.

Vinprodusenten "Stravts" er en av flere vinprodusenter som står bak produksjon av vin i La Geria. Se gjerne filmen fra "Bodega Stravts"

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.10 | 11:14

Det er så hyggelig å kunne følge litt med på hva som hender på øya jeg er så glad i. Selv om jeg begynner å bli litt gammel- er ikke håpet om et nytt besøk helt

...
01.10 | 08:17

Kjekt å kunne komme i gang og på nytt møtes.

...
03.02 | 16:57

Tusen takk Liv Jensine for info og oppgradering! 👍🏻🤗
Ja vi ber og håper på snarlig vaksinering og «normale tider» igjen! 🙋🏻‍♀️😁

...
10.12 | 22:36

Takk for oppdateringer fra fine Lanzarote. Vi gleder oss til vi kan komme tilbake. Kanskje allerede i vår? Lov å håpe🎅🏾 Kontingent sendes!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE