Tips hvis du blir syk og trenger legehjelp

Legehjelp/ sykehus, offentlig eller privat ?

Dette er spørsmål som igjen og igjen surrer.... og mange lurer på.                                       E111 Europeisk helsetrygdekort eller reiseforsikring?  Ja, takk, begge deler !

En reiseforsikring er alltid greit å ha, for den dekker så mye, både legebesøk på private klinikker og private sykehus (Hospiten her på Lanzarote , ligger i Puerto del Carmen) . Reiseforsikringen dekker deg f.eks. om du må bli hjemsendt pga. sykdom, og ved overfall, ran og sånne ting. Husk at den må gjelde for så mange dager du skal være borte fra hjemlandet.

Ved bruk av E 111 kortet, (europeisk helsetrygdekort) kan du få hjelp på de offentlige legesentre, Centro de Salud ved Biosfera og Posthuset i Puerto del Carmen, og alle kommunesentre har sine egne Centro de salud. I Playa Blanca ligger det ved innkjøringe til byen.  Også ved det offentlige sykehuset i Arrecife får du hjelp når du har med deg Helsetrygdekort og pass.
 Husk bare å fornye E 111 kortet ditt , det varer i 3 år. Når du får kortet, følger det med et brev om dine rettigheter ved bruk av Helsetrygdekortet, eller gå inn på www.helfo.no. for å bestille nytt kort, går du inn på www.helsenorge.no.

Hvis du lurer på forskjellen, så er det samme regler som i Norge. De private legesenter godtar ikke helsetrygdekortet ( E 111) . Her må du bruke forsikringen.                                 For å bruke det offentlige helsevesenet i Spania, spør de kun etter  E 111 og pass, og de sender regningen til Norge. Det er egentlig å tenke som i Norge; Trygdeetaten dekker heller ikke privat legehjelp i Norge, men har du helseforsikring er det ok.

Det spanske nødnummer for politi, brann og lege er 112.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.02 | 11:34

gleder oss til turen. vi kommer på ved casino

...
30.08 | 17:20
Hva skjer høst 2019 har mottatt 3
15.08 | 11:58
Nordisk forening har mottatt 31
04.08 | 08:49
Ny sesong høst 2019 har mottatt 4
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE