Hovedstaden

Denne by er verdt et besøk i løpet av ferien


Hovedstaden på Lanzarote heter Arrecife, og mange som besøker øya glemmer at denne byen er verdt et besøk i løpet av ferien.

Her finner du en litt mere moderne utgave av Lanzarote, en livlig havneby med omlag 58.000 innbyggere, noe som er omtrent halvparten av de som bor på øya.

Siste folketelling i 2011 viser følgende: Arrecife: 57.357, Haría 5.203, San Bartolomé 18.468, Teguise 20.788, Tías 20.102, Tinajo 5.728, Yaiza 14.871.
 
LANZAROTE TOTAL: 142.517

Arrecife har flotte strender, mange grønne lunger, koselige promenader, et pulserende natteliv og mange muligheter for shopping.

Ettersom Arrecife allerede var bygd lenge før César Manrique begynte å forme utbyggelsen ellers på øya, har ikke hovedstaden så mange innslag av kunstnerens verk.

Men dette er en vanlig liten storby, hvor mange av innbyggerne jobber på turistområder enten nord eller sør for byen.

Du finner ikke så mange blokkbebyggelser her, som kan være vanlig i andre spanske storbyer, men mer av de lave bygningene som kjennetegner Lanzarote.

Arrecife har den største fiskehavnen på Kanariøyene, og det var det som i 1852 gjorde at byen ble utpekt som hovedstad etter Teguise.

Castillo San Gabriel er en over 400 år gammel festning og ble brukt for å forsvare seg mot pirater.

Det samme gjelder Castillo San Jose. Begge er i dag gjort om til museum.

Den flotte kirken San Ginés bygget med vulkansk stein, er også verdt et besøk. Her ligger det også 2 markeder, et med frukt og grønnsaker, og et fiskemarked.

Fra kirken ned mot sjøen kommer du til et stort torg. Dette området skiller seg ut fra resten av Arrecife ettersom dette er den eneste delen av byen César Manrique har satt sitt preg på.

Her er en fin plass å avslutte dagens opplevelser.

Du ser et mangfold av barer, restauranter, souvenir-butikker, masse palmer og en nydelig utsikt over mange av de små båtene som dupper i havet utenfor stranden.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.10 | 11:14

Det er så hyggelig å kunne følge litt med på hva som hender på øya jeg er så glad i. Selv om jeg begynner å bli litt gammel- er ikke håpet om et nytt besøk helt

...
01.10 | 08:17

Kjekt å kunne komme i gang og på nytt møtes.

...
03.02 | 16:57

Tusen takk Liv Jensine for info og oppgradering! 👍🏻🤗
Ja vi ber og håper på snarlig vaksinering og «normale tider» igjen! 🙋🏻‍♀️😁

...
10.12 | 22:36

Takk for oppdateringer fra fine Lanzarote. Vi gleder oss til vi kan komme tilbake. Kanskje allerede i vår? Lov å håpe🎅🏾 Kontingent sendes!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE