13 øyer

Sju større, seks mindre og 8 bebodde (klikk gjerne på bildet og det blir større)

Åtte bebodde øyer - men åtte ulike øyer


Gran Canaria; Et minikontinent

Fuerteventura; Øya med de uendelige horisonter

La Graciosa; Den åttende øya

Tenerife; Høyest, størst og mest

La Gomera; Mer vilt en tamt

El Hierro; Landsbygdidyll ved Europas ende

La Palma; De fire elementers øy

og

Lanzarote; Øya med den vakre og brutale yte


Kanariøyene består av sju større øyer: Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Gomera, La Palma og El Hierro, samt seks mindre, hvor 5 av disse er ubebodde øyer.

Til sammen bor det rundt 2 millioner mennesker på øyene, hvorav de aller fleste på Gran Canaria og Tenerife. 

Åtte av øyene er i dag bosatte; Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Gomera, La Palma, El Hierro og den mindre øya La Craciosa like nord for Lanzarote. Kanariøyene er en egen provins med egen regjering og lokalt selvstyre

Øyene har vulkansk opprinnelse, og den dag i dag finnes det aktive vulkaner på noen av øyene. Vulkanen Teide på Tenerife er Spanias høyeste fjell med sine ca 3 718 m.o.h. Ved Teides topp finnes det et severdig krater område med størknet lava som fører tankene hen til et månelandskap.

Urbefolkningen stammer sannsynligvis fra Nord-Afrika, og kalles guanches eller kanariere.

Lanzarotes innbyggere kalles ofte halvt spøkefullt for conejeros, (kaninjegere). En sannsynlig forklaring er at de en gang jaktet kaniner og eksporterte skinn til Tenerife.

Befolkningen er blandet, mye på grunn av stor innvandring og øyenes geografiske beliggenhet. Du merker det gjennom det store utvalget av mat og kulturer fra fjerne land. Størstedelen av landets befolkning er katolikker, men det finnes også protestanter og muslimer.

Øyene som ligger nærmest Afrika minner en hel del om ørken, mens de vestlige øyene er grønnere. Blant planter som stammer her fra Kanariøyene, finner vi blant annet kanarisk daddelpalme og drageblodstre. Drageblodstreet har fått sitt navn etter den røde væsken som renner ut fra treet, ved en eventuell skade. (klikk gjerne på bildet og det blir større) 

Jordbruket har alltid spilt en stor rolle på Kanariøyene. Jorden er for det meste frodig, men vannmangel er et stort problem. Tomater, bananer, poteter og avokado hører til de viktigste plantene som dyrkes her. Selv om fiske, spesielt av tunfisk, er viktig, så er det turismen som er den største inntektskilden.

I dag er Kanariøyene et av de mest populære turistmålene blant de skandinaviske. Og det er ikke så rart.

Her er det solrikt, varmt og tørt når det er som mørkest og kaldest hjemme.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.10 | 11:14

Det er så hyggelig å kunne følge litt med på hva som hender på øya jeg er så glad i. Selv om jeg begynner å bli litt gammel- er ikke håpet om et nytt besøk helt

...
01.10 | 08:17

Kjekt å kunne komme i gang og på nytt møtes.

...
03.02 | 16:57

Tusen takk Liv Jensine for info og oppgradering! 👍🏻🤗
Ja vi ber og håper på snarlig vaksinering og «normale tider» igjen! 🙋🏻‍♀️😁

...
10.12 | 22:36

Takk for oppdateringer fra fine Lanzarote. Vi gleder oss til vi kan komme tilbake. Kanskje allerede i vår? Lov å håpe🎅🏾 Kontingent sendes!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE