Sjømannskirkens "Hyggekveld"

Stor honnør til Staben


Hver torsdag har Sjømannskirken det de kaller ”Hyggekveld”.  Staben har greit å skaffe interessante foredragsholdere, eller annet program.

 

Med god hjelp av de pensjonerte ”Nordsjøkokkene” blir det gjerne servert en spennende rett som er gratis. Men som kompenseres med åresalg og utlodding av produkter som Aktivitetsgruppen produserer på onsdager, foruten andre gevinster, for å skaffe inntekter så Kirkesenteret kan drives.

 

Kvelden avsluttes med ”Ord for natten”.

 

Betegnelsen ”Hyggekveld” kan nok være på sin plass, kall kvelden like gjerne Kulturkveld, eller rett og slett Folkeakademi.

 

I vinter har disse torsdagskveldene vert godt besøkt, og mange turister har funnet veien til Sjømannskirken.

 

Av interessante emner kan nemnes Bjørn Pettersen om riktig kosthold. Alf Prøysen kjenneren Steinar Tosterud om dikterens barndom og foreldre.: Husmannsordningen i Norge. Kornelius Gustad som har vert med på hjelpearbeid for å skaffe rent vann etter store naturkatastrofer, som tsunamien i Thailand bl.a. og Wenche Blomberg: ”Hvordan håndtere man galskap i tidligere tider?”

 

Psykolog Per Sundbys kåseri: ”En gammel psykologs syn på Brevik-saken”. (De som skal dømme i saken). For uten vår egen Trond Jørstads timelange foredrag om Kanariøyenes opprinnelse, og ikke minst Lanzarote fram til slik vi kjenner ”øya vår” i dag.

 

Tidligere har det vært lysbildekåseri om konsentrasjonsleirene i Polen og Tyskland 1939-1945, foruten om forfatteren Olav H. Hauge fra Ulvik, og sangkvelder.

 

Stor takk til Staben som har drevet det jeg trygt våger å kalle ”Folkeakademi».

 

Tekst: Jostein Seljelid

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.02 | 16:57

Tusen takk Liv Jensine for info og oppgradering! 👍🏻🤗
Ja vi ber og håper på snarlig vaksinering og «normale tider» igjen! 🙋🏻‍♀️😁

...
10.12 | 22:36

Takk for oppdateringer fra fine Lanzarote. Vi gleder oss til vi kan komme tilbake. Kanskje allerede i vår? Lov å håpe🎅🏾 Kontingent sendes!

...
08.12 | 18:09

Kjekt å sjå at det er nokon som trør til i desse vanskelige tider, spesielt for innbyggerne på Lanzarote. Håper vi snart kan komme tilbake til øya.

...
14.12 | 23:08

Håper vi kan delta fra begynnelsen av januar in4 uker

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE