Båttur til Isla de Lobos 9. november 2018

Centro de visitante.

Tur til Isla de Lobos 9.11.18

ISLA DE LOBOS ( ELLER Islote de lobos) Holmen….

        Isla de Lobos er en liten øy, bare 4,6 kvadratkilometer, ligger rett ved Fuerteventura. Øya er en naturpark, Park Natural del Islote de Lobos. Den er også et fuglereservat, og har 130 forskjellige plantearter. Øya er delvis ubebodd, men om sommeren er det mange «hyttebeboere» der. Isla de Lobos er oppkalt etter en spesiell selart, Middelhavsmunkeselene, (sjøløver) som levde på øya inntil nylig…. Lobos betyr ulv, derfor mange tror navnet er etter ulver, men Lobos Marinos betyr sjøløver, så da forstår vi kanskje navnet bedre.

Øya er lita , men var et viktig stoppested for den franske erobreren Jean de Bethencourt, da han da han på vegne av den spanske kongen skulle innta naboøya Fuerteventura i 1405. Det er også funnet rester av gammel bosetning av mennesker fra det gamle Romerike på Isla de Lobos. For 2 år siden når vi var på øya, holdt de på med utgravninger, og kanskje de holder på enda…. Det ble spekulert på om det var Guancherne, som var på Fuerteventura, for disse folkene var høye, lyse i håret og hadde blå øyner, og om de stammet fra vikingene… men dette er avkreftet, og mer sannsynlig romere.

Øya er kjent for sine hvite strender, som på Fuerteventura, og med et krystallklart , turkis hav, og er nydelig å bade i , og et eldorado for dykkere.

Isla de Lobos har ikke en eneste bilvei, men mange fine turstier. Disse stiene gjør at man kan gå turer til den perfekte vulkankjeglen La Montana og til den skjermede stranden La Calera, og til den høyeste vulkanen Montana de la Calera, som er 130 m høyt, og også til det karakteristiske fyret på Lobos.

Dropp gjerne innom den bitte lille bebyggelsen, Puertito de Lobos, med sine nydelige små hus, og det finnes en restaurant, kanskje den er åpen? …..

Ut på tur....

En fullstappet buss gikk fra Puerto del Carmen til Playa Blanca, og på kaia i Playa Blanca ventet enda 7 stk på oss der. Totalt 57 personer skulle ut på tur til Isla de Lobos. Litt forsinkelser, men snart var allle ombord og glade og forventningsfulle. Var det mye bølger? Men turen over til Lobos gikk fint, og turen startet bra. Vi gikk på land på den lille , sjarmerende øya og det så ut som alle visste hvor de villle gå. Noen gikk til stranden for å bade, og andre gikk videre for å bestige en ny vulkantopp, Montana de la Calera, og noen gikk mot fyret litt lengre ute. Det var noen som ikke var så gode til beins, som ble værende i havna, men snart ble det oppdaget at det var en liten "taxi", med plass til en person om gangen.... Den fikk kjøre i sjytteltrafikk til den lille byen Puertito de Lobos, som hadde en bar/restaurant som var åpen. Her smaka det godt med forfriskninger.

Folk kom og gikk, og det var rolig og deilig her. Virkelig et sted å finne roen, og mange hadde gode opplevelser her.

Båten skulle komme og hente oss kl. 14.00 og etter litt venting, så var den her igjen. Det var begynnt å blåse opp og det duvet godt på sjøen. Vi måtte gå til Papagayo for å spise i roligere farvann.... Det ble noen kraftige bølger på overfarten, som tok en halv time.  Mensnart var vi der, og kunne nyte et deilig måltid med Paella og god drikke til, alt det du ønsket deg. Det ble litt sang, kaffe og loddtrekninger på gratislodder. Spesiellt koselig var det der vi låg i roligere farvann, men er vi på sjøen, så er vi på sjøen....

Turen gikk tilbake til Playa Blanca, der bussen tilbake ventet på oss, og det hadde vært en flott dag. Tusen takk til et flott mannskap og gode hjelpere ombord. Tusen takk for mange gode tilbakemeldinger fra fornøyde gjester. Takk for at dere var med å laget innholdet i denne turen. 

Vi starter med buss fra Puerto del Carmen, og går på båten i Playa Blanca.
… og turen går mot Isla de Lobos.

SKIBOHOY!

Så skal vi ut på båttur.... Og turen starter med buss fra Puerto del Carmen til Playa Blanca... og båten går til Isla de Lobos. 

Turen er et samarbeidsprosjekt mellom Nordisk Forening og Sjømannskirken på Lanzarote, og alle kan glede seg sammen.

Dette blir en heldagstur til denne herlige øya, og vi kan nyte sol og bad, fint fellesskap med sang og musikk, god mat og "basar" og aktiviteter... 

Planleggingen er i full sving, og detaljene er nå på plass.

HELDAGSTUR TIL ISLA de LOBOS Fredag 9. november.

AVREISE FRA PUERTO DEL CARMEN MED BUSS TIL PLAYA BLANCA.

FRA CINCO PLAZAS KL. 9.30

FRA LAS VISTAS       KL 9.40

PASSASJERER FRA PLAYA BLANCA MØTER SENEST 10.00 PÅ FERJEKAIA. (nærmere beskjed om sted kommer)

AVREISE MED BÅTEN KL.10.00

PÅ BÅTEN: TUREN OVER TAR 45 MINUTTER. SNACKS

FRITID PÅ DE LOBOS TIL 13.30

LUNSJ KL 14.00 MED PAELLA, BRØD, FRUKT OG DRIKKE OMBORD I BÅTEN.

SOL OG BAD FRA BÅTEN, AKTIVITETER.

RETUR TIL PLAYA BLANCA CA 17.00

BUSS VIDERE TIL PUERTO DEL CARMEN

PRIS FOR ALT DETTE ER 45€

 OG ALLE HJERTER GLEDER SEG,  DET BLIR EN FLOTT DAG PÅ TUR !

Påmelding (bindende) og betaling til turen til: 

Sjømannskirken ,v/ Rose Marie, tlf 0047- 975 87 646

rms@sjomannskirken.no

Nordisk Forening , mail.

nordiskforeninglanzarote@gmail.com

Liv Jensine 0047/ 971 94 033- 0034/ 650 710 357 

Bjørg i Playa Blanca 0047/ 909 04 872

P.S. Husk å gi beskjed hvor du skal gå på bussen.

Vennlig hilsen

Nordisk forening og Sjømannskirken

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.10 | 11:14

Det er så hyggelig å kunne følge litt med på hva som hender på øya jeg er så glad i. Selv om jeg begynner å bli litt gammel- er ikke håpet om et nytt besøk helt

...
01.10 | 08:17

Kjekt å kunne komme i gang og på nytt møtes.

...
03.02 | 16:57

Tusen takk Liv Jensine for info og oppgradering! 👍🏻🤗
Ja vi ber og håper på snarlig vaksinering og «normale tider» igjen! 🙋🏻‍♀️😁

...
10.12 | 22:36

Takk for oppdateringer fra fine Lanzarote. Vi gleder oss til vi kan komme tilbake. Kanskje allerede i vår? Lov å håpe🎅🏾 Kontingent sendes!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE