Bli med på 17.mai feiring på Lanzarote 2017

Flott feiring av 17. mai på Lanzarote !

Flott 17. mai feiring !

Tekst og fort: Ola Kjeldstad.(Lanzarote.gratis)

Over 40 festkledde gjester hadde funnet veien til Sjømannskirken i Puerto del Carmen på denne solfylte nasjonaldagen.
Det var gjester fra Norge, Spania, Danmark, Storbritannia, Tyskland, Italia, Filippinene, Kina og Bolivia.

Temperaturen var like under 30 grader, en fin fønvind lurte seg inn blant gjestene, og det var en høytidsstemt forsamling som ble ønsket velkommen av sjømannsprest Knut Kaldestad.

Etter at det kanariske, spanske og norske flagget var kommet på plass ble “Ja, vi elsker” og “Gud signe vårt dyre fedreland” sunget, og da var det tårer å skimte i flere øyekroker.

Så var det klart for det tradisjonelle 17.mai-toget, og her ser vi flere av gjestene.
Kanskje kjenner du noen?

Deretter var det duket for 17.mai-frokosten, hvor gjestene kunne velge i blant annet norsk laks, skinke, brunost, hvitost, kjøttkaker, potetsalat og brød.

Etter frokosten trakk forsamlingen inn i selve kirkerommet hvor det var tid for dagens tale. Det var lederen av Nordisk Forening på Lanzarote, Liv Jensine Hansen som holdt den.

Liv Jensine la i sin tale vekt på hvor viktig det var å feire denne dagen, og hun hyllet friheten vår og våre demokratiske menneskerettigheter.

Dagens 17.mai-taler, Liv Jensine Hansen. Foto: Roger Walestrand.

Selv om det var vanlig skoledag på Lanzarote hadde noen av barna tatt seg fri for å feire 17.mai. Det var derfor også satt av masse tid til lek og moro; blant annet ble historien om “Lille Willy og de tre bjørnene” fortalt og dramatisert:

Historien om “Lille Willy” dramatiseres! Foto: Roger Walestrand.

Så var det tid for kaffe og kaker. Et gedigent kakebord ble satt fram, hvor vi fant både kransekake, bløtkaker, iskake og ferske jordbær:

En stor takk går til 17.mai-komiteen som hadde arrangert frokost-festen på Sjømannskirken!

Her er noen av ildsjelene på Kjerka i dag:

Foto: Liv Jensine Hansen

I kveld samles flere av oss til en festmiddag på restauranten Nico’s  i Puerto del Carmen.

17. mai 2017 Bli med på fest om kvelden.

17.mai- middag

Vi inviterer til

17.mai-middag kl.19.05

på restaurant Nico’s, Calle Anzuelo, like ved Sjømannskirken i Puerto del Carmen!

Vi spiser det som restauranten tilbyr i sin meny. Vi trenger å vite hvor mange som kommer, så skriv deg på liste på Sjømannskirken eller send melding til lanzarote@sjomannskirken.no.

HJERTELIG VELKOMMEN!

Sjømannskirken og

Nordisk forening på Lanzarote

17. mai 2017

17. mai på Lanzarote!

Sjømannskirken og Nordisk forening på Lanzarote inviterer til 17.mai-feiring kl.10:00

på Sjømannskirken i Puerto del Carmen:

Tog, frokost og program

Vi hilser flaggene, det blir nasjonalsanger, 17.mai-tog, leker for barn i alle aldre. Sjømannskirken byr på rundstykker, vann, kaffe og te.

Alle gjestene tar med fat med pålegg som ost, egg eller skinke, potetsalat, syltetøy eller det du synes passer til et spleiselag. Meld fra hva du tar med ved påmelding, og ta det med ferdig dandert på tallerken eller fat.

Det blir salg av brus. Ta med flagg om du har.

Du kan også få låne flagg på kirka.

Vi ber vi om påmelding til lanzarote@sjomannskirken.no

eller ved å sende SMS til / å ringe  (0034) 686 943 931 før 13.mai. Det koster 5€ for voksne.

VI ØNSKER STORE OG SMÅ HJERTELIG VELKOMMEN TIL EN FLOTT FEIRING PÅ LANZAROTE!

Sjømannskirken på Lanzarote og Nordisk Forening Lanzarote.

Ut på tur 30.11.17 har mottatt 2
Hesteskokasting har mottatt 3