Noen ord fra Audun Eduardo , fra 2013

Kjære korister og venner!

Ja, da er det et nytt og ubeskrevet år, også
for koret ALEGRIA.

Jeg vil takke korister og
pårørende for året som gikk, for mange fine koropplevelser, ikke minst for innsatsen på julafta i den katolske kirka. Mange sterke og gode tilbakemeldinger!

Takk til Anne, som var solist på «O, helga natt». Etter to år kan vi vel begynne å snakke om en tradisjon?!

Denne kvelden innvia vi også de nye skjortene våre. Logoen er litt finpussa, men ellers er de like de forrige, men med bedre og behageligere kvalitet. Takk til Gøril som var drivkraft for fornyelsen! Så langt det rekker kan også supportere få kjøpe seg ei skjorte.

Det er vel noe å gå rundt i nordpå?!

Det er også svært hyggelig å registrere så mange som både kommer oftere og blir lenger, og som dermed bidrar til ei god stamme store deler av vinteren.

Noen av våre sangere sliter mer med helsa enn andre, og uten å nevne navn vil jeg på vegne av koret sende mine beste og varmeste ønsker til disse for det nye året.

Vi skal jo også feire bursdag dette året. Komitéen blir oppnevnt på årets første øving. Men det ble klart før jul at festen i år blir i Playa Blanca, i forbindelse med sang under gudstjenesten der.

Karnevalet setter jo sitt
preg på øya i februar, og det nytter ikke å konkurrere med det. Dermed blir både gudstjenesten og korfesten forskjøvet til 1. lørdag i mars.

Da går vi på med krum hals i det nye året. Nye sangere er velkomne, slik alle de «gamle» er det, fra 13. januar. Vi øver som vanlig på kjerka, med kaffe og drøs fra 19.30 og effektiv øving fra kl. 20.00.

En varm klem
til vår kaffevertinne og kasserer Berit som trofast stiller opp.

Vennlig hilsen Audun Eduardo Myklebust, dirigent

Februar 2013

Kjære korister og venner!

Da begynner også denne sesongen å nærme seg slutten, også sangere snur nasen nordover.

Men vi er da en god gjeng her fortsatt, og vi regner med å være operative til og med påska.

Jeg vil enda en gang takke festkomitéen for en verdig og fin 16 årsfest! Både stemning og mat på topp!

Jeg vil også gratulere våre sangere som ble valgt inn i styret for Nordisk Forening, som vi er assosiert medlem av. Med tre korister i styret, deriblant den nye lederen, lover dette godt.

Sesongen har vært inspirerende, mange sangere, også nye som utvider sine opphold for å få være med i koret lenger, utvida repertoar og en imponerende god korklang, - dette gjør meg stolt og glad, og det blir lagt merke til av dem som hører på oss!

Etter sitt siste besøk på øya sendte John Nesholen meg noen forslag til logo for koret. Han mente at et så bra kor måtte ha en ordentlig logo med våpen skjold.

Takk for fine utkast, John!

Vi har jo det som står i headingen på dette innlegget, som han også har innarbeidet i sine forslag. Vi jobber videre med idéen!

Gjestene på Casas Heddy har alltid vært noen av våre ivrige tilhørere, slik også denne sesongen. Vi synger for dem igjen tidlig i mars, og det er artig når de synger med. Det er alltid aktive og tidligere korister blant gjestene og de synger gjerne med oss, noen ganger med tårer i øynene.

Vi skal også være med under årets vårbasar på kirka, og resten av oss vil altså også synge i påska.

For folk som ikke var med på festen kan jeg fortelle at vi fulgte opp med suksessen fra i fjor med ei underavdeling, mannskoret GRÅMÅSEN. Hva kan ikke dette utvikle seg til?!

Da takker jeg for en god sesong, både korister og tilhørere.

Dere får jobbe videre med å telle skritt på inn- og utpust også i lufta nordpå, og holde stemma i vigør til vi møtes igjen til høsten!

GOD SOMMER!

Audun Eduardo Myklebust, dirigent

Mars 2012

Kjære korister og venner!

Da er vi inne i enda et nytt år, 2012.

Jeg vil takke
koristene for året som gikk, og ønske et rikt korår.

Det har da også begynt bra! På siste øvelse var vi 30 sangere!!!! Og da var det minst 4 som var borte.

Det vanker utrolig mye ros etter julaftenopptreden i den katolske kirka.

Ikke bare fra
juleferierende nordmenn, men også fra nabolaget til kirka og andre nasjonaliteter som ser det som en god tradisjon at koret kommer syngende ut av kirka og stiller seg opp og fortsetter sangen "på kirkebakken".

Og det er jo en av de sterkeste protestsanger som finns vi synger på vei ut: Deilig er jorden! Tross all vondskap og djevelskap!

Da er vi inne i året vi blir "spennende". Vi fyller 16 år 12. februar, og har til hensikt å feire dette sammen med gode venner av koret, så langt plassen rekker, på La Cañada 11. februar.

For
supportere/pårørende: ta kontakt med kormedlemmer for påmelding.

Ellers registrerer jeg fortsatt med glede at der er folk som kommer tilbake til øya vår år etter år, som utvider oppholdet, og som begrunner det med korets eksistens! Det er veldig oppmuntrende.

Og
til gjengjeld kan jo de ferierende få oppleve noe utenom det vanlige i forhold til en sydenferie.

På et 14-dagers opphold kan de oppleve 2 korøvelser, opptreden på ei gudstjeneste og sangkveld på Casas Heddy. Kanskje turoperatørene bør begynne å reklamere med dette?!

Jeg ønsker fortsatt nye medlemmer velkomne, og kan fortelle at "nølere" også er velkomne på våre øvingskvelder, som er mandagene, hvor vi begynner med kaffe og godprat kl. 19.30.

Varme hilsener fra Audun Eduardo Myklebust, dirigent

Februar 2012