Sjømannskirkens "Hyggekveld"

Stor honnør til Staben

Hver torsdag har Sjømannskirken det de kaller ”Hyggekveld”.  Staben har greit å skaffe interessante foredragsholdere, eller annet program.

Med god hjelp av de pensjonerte ”Nordsjøkokkene” blir det gjerne servert en spennende rett som er gratis. Men som kompenseres med åresalg og utlodding av produkter som Aktivitetsgruppen produserer på onsdager, foruten andre gevinster, for å skaffe inntekter så Kirkesenteret kan drives.

Kvelden avsluttes med ”Ord for natten”.

Betegnelsen ”Hyggekveld” kan nok være på sin plass, kall kvelden like gjerne Kulturkveld, eller rett og slett Folkeakademi.

I vinter har disse torsdagskveldene vert godt besøkt, og mange turister har funnet veien til Sjømannskirken.

Av interessante emner kan nemnes Bjørn Pettersen om riktig kosthold. Alf Prøysen kjenneren Steinar Tosterud om dikterens barndom og foreldre.: Husmannsordningen i Norge. Kornelius Gustad som har vert med på hjelpearbeid for å skaffe rent vann etter store naturkatastrofer, som tsunamien i Thailand bl.a. og Wenche Blomberg: ”Hvordan håndtere man galskap i tidligere tider?”

Psykolog Per Sundbys kåseri: ”En gammel psykologs syn på Brevik-saken”. (De som skal dømme i saken). For uten vår egen Trond Jørstads timelange foredrag om Kanariøyenes opprinnelse, og ikke minst Lanzarote fram til slik vi kjenner ”øya vår” i dag.

Tidligere har det vært lysbildekåseri om konsentrasjonsleirene i Polen og Tyskland 1939-1945, foruten om forfatteren Olav H. Hauge fra Ulvik, og sangkvelder.

Stor takk til Staben som har drevet det jeg trygt våger å kalle ”Folkeakademi».

Tekst: Jostein Seljelid